Hoe maak ik mijn zorgen (tijdens en na corona) bespreekbaar?

Schrijf je nu in!

Je gegevens

Datum en tijd

Aanmelding bevestigen

Hoe maak ik mijn zorgen (in en na corona) bespreekbaar?

Wist je dat we in Nederland jaarlijks de Kuip en de Arena kunnen vullen met kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en kindermishandeling? En wist je dat stress, zoals bijvoorbeeld financiële zorgen en uitzichtloosheid kunnen bijdragen aan het ontstaan van deze problematiek? Daarom is het in deze coronatijd extra belangrijk om hier alert op te zijn. 
Op dit moment heb je waarschijnlijk wel een aantal cliënten in jouw caseload, of leerlingen in jouw klas, of kindjes op de opvang waar jij je zorgen over maakt.

Maar je blijft hangen op het zetten van de volgende stap, dit namelijk bespreekbaar maken met betrokkenen. 

Je bent bang om de vertrouwensband te schaden, bang dat ze ‘van de radar’ verdwijnen of bang dat je het erger maakt. En al helemaal als je elkaar online spreekt. En dat terwijl je zo je best doet om zo goed mogelijk te signaleren aan de voorkant. 

Maar, hoe begin je zo’n gesprek? Hoe reageer je als iemand ‘ontkent’ of boos wordt? Hoe kan je mensen nou toch laten zien dat je het goed bedoelt? Ik ga je leren hoe.

Je bent niet de enige die hiermee worstelt. Veel gehoorde belemmeringen zijn:

⚡ ‘Wat als mijn vermoeden niet blijkt te kloppen?’
⚡ ‘Wat als mensen van de radar verdwijnen?’
⚡ ‘Stel dat ik het alleen maar erger maak?’
⚡ ‘Wat als mensen blijven ontkennen?’

Vele mensen gingen je voor en ontdekten hoe fijn het is als je de roze olifant in de (virtuele) kamer durft te bespreken. 
Presentatie door
Anne van Hoorn

Duur:
75 minuten

Je kunt dit webinar op de laptop, pc, tablet en telefoon volgen.


Deel dit webinar